lördag 26 september 2009

Krya på dig-kit

Hallå där! Hoppas att din helg har varit bra hittills! Min har varit kanon, började med att vara ledig i går och tog då en tur till Landstoken. Har inte varit där på evigheter, så självklart blev det lite shoppat. I dag har vi varit i Partille på mässa och det blev en hel del stämplar shoppat där...hÄnglar fanns på plats så jag passade på att lagra upp...tycker de är underbara, så jag kunde bara inte låta bli :).

Idag tänkte jag visa ett litet "Krya på dig-kit" jag gjorde till min kära jobbarkompis som har legat hemma i feber hela vecka. Hon skulle ha följt med mig till mässan i dag, men var fortfarande inte riktigt frisk så det blev tyvärr inte så :(...vi får ta det en annan gång vännen!

Idén kommer från DT-Tussan på hÄnglar bloggen...tyckte att det var en väldigt gullig grej att göra till någon som ligger hemma och är sjuk! Som bas har jag använt ett grönt cardstock och sedan dekorerat med Maja Design-papper. Alla kanter har jag chalkat.

Tilda kommer från Magnolia och är färglagd med Promarkers och är fastsatt med 3D-kuddar.

På blomman och ögonen fick Tilda lite 3D-lack för mer effekt. Blommorna har jag stansat ut med min nya punch och i mitten duttade jag lite pearlmaker.

Närbild på blomman och charmsen jag satte på sidan.

Inuti la jag ett paket pappersnäsdukar och en ask halstabletter och skrev en liten krya på dig hälsning till sjuklingen. Klantig och stressad som jag var när jag fotade missade jag att fota asken i hopsatt, så ni får hålla till godo med detta ;)

Ha en fortsatt härlig helg och ta väl hand om dig! Ni förstår ju vad jag kommer att göra resten av helgen, med tanke på mina inköp ;)

Som vanligt är det alltid trevligt om du lämnar ett avtryck efter dig innan du rusar vidare!

***Kram EmmJa***

söndag 20 september 2009

Behövlig uppdatering!

God kväll alla underbara bloggläsare! Här var det ett tag sedan det hände något! Anledningen är att jag har legat nerbäddad med en dunderförkylning jag fick ärva från Robban...underbart! Med nu är jag betydligt bättre och redo att möta världen igen :). Hoppas att din helg har varit bra och att du har sluppit halsont och nästäppa!

I dag tänkte jag visa ett anteckningsblock jag altrade till Robban för ett tag sedan. Han har det liggande bredvid sängen eftersom han ofta kommer på bra tankar och idéer när han inte kan sova, så jag gjorde ett för att han ska komma ihåg dem när han vaknar nästa morgon :) Såhär blev det:

Beskrivning hittade jag på en blogg, men jag kommer tyvärr inte håg vilken :(. Basen har jag gjort av vit cardstock, sedan har jag dekorerat med ett lite "killigare" papper och det fick absolut inte vara rosa! Det finns även plats att sätta dit en penna tillsammans med blocket...jättesmart att den alltid finns till hands när man behöver den!

Texten är stansad med "Moonlight"- alfabetet. Alla kanter är chalkade och etiketten är fastsatt på 3D-kuddar.

Eftersom det inte heller fick vara några blommor på blocket satte jag dit en knapp i stället.

Inuti satte jag fast ett helt vanligt anteckningsblock genom en skåra på baksidan.

Det blev ett ganska kort inlägg i dag. Tänkte ta en bloggrunda nu, sedan är det dags för mys i soffan framför "Kommissarien och havet- I denna stilla natt". Det är en svensk-tyskt serie som bygger på Mari Jungstedts deckare...jättebra böcker! Har du inte läst dem så gör det!

Ta väl hand om dig och ha en fortsatt skön söndagskväll och en härlig start på den nya veckan!

***Kram EmmJa***

torsdag 10 september 2009

Annorlunda grattiskort

God kväll kära bloggläsare. Som vanligt var det ett tag sedan jag uppdaetarde här, och jag lovar att jag ska bli bättre på det...kvällarna går ju bara så fort när man kommer hem från jobbet :(

Denna veckan har varit väldigt upptagen...har haft möte på jobbet och en del träning så den har bara försunnit. Skulle ha tränat även i dag, men jag har haft hvudvärk hela dagen, så lusten försvann ganska tidigt :(

Idag tänkte jag lägga upp ett kort jag gjorde i helgen. Det är ett ganska annorlunda kort mot vad jag brukar göra, men det var väldigt kul och jag blev nöjd med det.

Stämpeln är från hÄnglars "Lingon och blåbärs"-kit och är färglagd med Promarkers.

Cirklarna har jag stansat ut i min Cuttlebug med Spellbinder-dies. I hålet satte jag fast ett tunnare papper med skimmer och stämplade innuti kortet så det syns igenom.

Blommorma har jag stansat ut med min nya punch. Varje blomma har fått en liten dutt med pearlmaker i mitten. Bladen är också stansade med en punch.

Närbild på hÄngeln...tycker hon är jättesöt!

Inkido-stämpeln innuti kortet...även här hamnade det några blommor och blad.

Har börjat att även dekorera baksidorna av mina kort eftersom man oftast vänder på ett kort när man får det...blir ju lite roligare helhet då.

Det var allt från mig i dag! Är otroligt trött så nu blir det sovdags för mig!

Ha en fortsatt skön kväll , en underbar fredag och en trevlig helg! Ta hand om dig!

God natt!

***Kram EmmJa***

söndag 6 september 2009

Bra att ha kort...

Ja, då var det redan söndag och helgen är nästan slut. Har haft en skön helg...slutade tidigt i fredags, underbart, och i går blev det en sväng på stan och lite städande när vi kom hem. Hängde upp nya gardiner och gjorde lite höstigt...jättemysigt. Jag tycker det är så härligt att krypa in under filten på kvällarna nu och tända massor med ljus och bara njuta!

Idag tänkte jag visa ett kort jag gjorde förra helgen med min nya fina uggledie som jag köpte på Landstokens ett-årsdag. Jag tycker den är såå söt, så jag var ju tvungen att leka lite med den på en gång :). Såhär blev resultatet:

Som bas har jag använt ett isblått bling-cardstock och sedan ett vanligt vitt cardstock. Grenen som ugglan sitter på är också nyinköpt. Jag funderade ett tag på vad jag skulle ha för text på kortet...ville gärna att den skulle förknippas med ugglan så det fick bli en variant av "Hoohoo".

Texten är som vanligt stansad i min Cuttlebug med alfabetet "Moonlight" från quickutz. För mer effekt fick det även bli ett lager 3D-lack.

Ugglans ögon satte jag fast på 3D-kuddar och även han fick ett lager 3D-lack på näbben.

Inuti kortet stämplade jag färdigt meningen som började på kortets framsida.

Nu blir det lite mer pysslande och i kväll ett träningspass.

Ha en fortsatt skön söndag och ta hand om dig!

***Kram EmmJa***

onsdag 2 september 2009

Bloggcandy hos Kamilla

Har precis kommit hem från ett underbart roligt danspass på Friskis och Svettis! Det var verkligen den roligaste träningen på länge! Man behöver inte kunna dansa sedan innan eller komma i håg några kombinationer,så med andra ord är det bara att köra på (såg säkert inte klok ut, (tur att där inte fanns några speglar ;), men kul var det som sagt!)


Har för övrigt pysslat några kort som jag inte har hunnit fota ännu, ska försöka få det gjort på fredag då jag slutar tidigt från jobbet.


Tänkte påminna om Kamillas bloggcandy. Hon har altrat en jättevacker väska fylld med härligheter...du missar väl inte det?!




I morgon blir det kräftskiva med jobbet...kul och förhoppningsvis mer dans!!!

Nu ska jag krypa ner i sängen och läsa lite i "Skumtimmen". Jättespännande bok, knappt så jag vågar läsa den, men jag måste ju veta hur den slutar :).

Ha en fortsatt skön onsdagskväll och ta väl hand om dig!

***Kram EmmJa***