söndag 30 augusti 2009

Kalas och ett kort...

I går var jag på 1 årskalas hos Landstoken. De firade ett år som fysisk butik, och hade massor med fina erbjudanden, tårta och och allt som hör till ett kalas...jättetrevligt och en hel del folk. Blev så klart en del shoppande också, bl.a en jättemysig uggledie från Quickutz som jag har haft ögonen på ett tag men inte kunnat bestämma mig om, men nu äntligen!

Självklart fanns det både tävlingar och lotteri (jag vann faktiskt på lotteriet...lite blommor och en förpackning med chipboard...kul). Till tävlingen skulle man göra ett födelsedagskort och såhär blev mitt bidrag:

Tilda kommer från Magnolia och är färglagd med distersser. Det är första gången jag använder distresser och jag är redan fast...de är underbart roliga att måla med! Jag har fäst fast henne med 3D-kuddar. De små klädnyporna hittade jag i mina gömmor.

Texten har jag stansat ut med "Moonlight"-alfabetet (för ovanlighetens skull ;) och sen har det fått ett lager 3D-lack.

Jag dekorerade även baksidan. Jag har använt samma papper som på framsidan och så fick det bli en liten filtblomma som pricken över i.

Nu blir det lite pyssel till innan det är dags att lägga sig (måste ju leka lite med det jag shoppade i går).

Ha en fortsatt skön söndagskväll och ta väl hand om dig!

***Kram EmmJa***

tisdag 25 augusti 2009

Liten byrå till mina brads och öljetter

God kväll kära bloggläsare! Då var det redan tisdag, och jag hoppas att början på din vecka har varit bra! Min har varit kanon, sitter och knåpar på ett kort till Landstokens 1 års dag som firas på lördag (ute i god tid som vanligt, eller?). För övrigt rullar vardagen på som vanligt och semestern känns tyvärr långt bak i tiden...men man får se positivt i alla fall.

Idag tänkte jag visa min byrå jag gjorde som förvaring till mina brads och öljetter. Den är gjord av mellanstora tändsticksaskar och såhär blev den:

Alla askar (totalt 24 stycken) har jag satt i hop med dubbelhäftande tejp och sedan klätt in sidorna på. Jag har använt Maja Design papper på sidorna, botten och locket och vanlig vit cardstock på lådorna. Alla kanter är chalkade för ett lite äldre utseende. För att lätt kunna dra ut lådorna slog jag i en öljett i varje och satte fast ett snöre.

På toppen av byrån satte jag fast en tygblomma jag hittade på Blomsterlandet. Självklart fick den och bladen ett lager sticklers på sig (för lite glitter måste man allt ha). I i tolv av lådorna förvarar jag brads och i de resterande tolv har jag öljetter (allt färgsorterat så klart).

Det var allt för i dag, nu ska jag återgå till mitt kort innan det är sängdags. Ha en fortsatt skön tisdagskväll och ta väl hand om dig!

***Kram EmmJa***

PS. Jag håller tummarna hårt för att det nya Magnoliapaketet kommer denna veckan. DS.

lördag 22 augusti 2009

Piratkort

Oj, nu var det ett tag sedan jag uppdaterade här :(. Tiden går så fort att jag inte riktigt hinner med, och sen ska jag erkänna att när man sitter framför en dator på jobbet hela dagarna så är det inte så lockande att sätta sig vid den när man kommer hem...eller vad säger ni?

Var hos Landstoken i går en sväng och gick som vanligt ut med en påse i handen :). Jag anmälde mig även till Rottneträffen (fanns visst bara ca 17 plaster kvar)...jag längtar!

Idag tänkte jag lägga upp lite bilder på ett piratkort jag gjorde för ett litet tag sedan. Det var till en liten kille full av spring i bena som fyllde 4 år, och vad passar då bättre än en pirat? :)

Nallen har jag stansat ut i min Cuttlebug med dies från Go-kreate och texten är qk- alfabetet "Moonlight".

På texten la jag ett lager 3-D lack (för ovanlighetens skull :)

Närbild på nallen...visst är han söt?!

För övrigt har även jag fallit för trenden och gått med i Facebook. Förvånansvärt hur många man känner där...kul :)

Nu blir det stan en sväng...ska hämta nya Panduro-katalogen, och sen blir det pyssel...härligt!

Som vanligt blir jag jätteglad om du lämnar ett avtryck efter dig, så jag ser att just du tassar runt här inne :)

Ha en fortsatt härlig helg och ta hand om dig!

***Kram EmmJa***

måndag 17 augusti 2009

En liten ryggsäck till syster

Ja, då var det måndag igen och oj vad fort helgen gick...jag vet att jag ofta brukar säga det, men den här helgen gick ovanligt fort. Hoppas att du har haft det bra! Vi har som sagt haft en jätteskön helg, trots att den gick så fort. I går hade vi bara slappdag och var inte utanför dörren på hela dagen...såå skönt!

Idag tänkte jag visa en liten ryggsäck jag gjorde till min lillasyster när hon fyllde år i slutet på juli. Innuti den låg den en parfym, en duschkräm och en lotion. För att jag skulle få plats med det förstorade jag mallen jag fick av en vän till dubbel storlek. Såhär blev den:

Som bas har jag använt vit cardstock som jag har chalkat kanterna på.

Baksidan med axelbanden. I hålen för bandet satte jag öljetter.

Till locket och den lilla fickan använde jag rosa bling-cardstock och Maja design papper. För att kunna stänga locket och fickan använde jag små magneter köpta på Clas Ohlson.

Självklart fick det plats lite rosor och rosetter.

På sidan av ryggsäcken gjorde jag ett hänge där jag hängde en liten fjärilcharm och stämplade en stämpel i rosa. Jag stämplade på krympplast för att det skulle bli rätt storlek.

Några pärlor på band och snöre fick också plats på hänget.

Nu är det sängdags för mig. Ta väl hand om dig och lämna gärna ett avtryck innan du traskar vidare!

God natt!

***Kram EmmJa***

lördag 15 augusti 2009

Idébok och skisstävling

God kväll! Hoppas att din helg har varit bra hittills! Våran har varit kanon...åkte till IKEA i dag och inhandlade en ny stol till mig och min pysselhörna och det blev jättebra! Nu i kväll har vi haft besök av goda vänner och det var också jättelyckat!

Tänkte göra ett snabbt inlägg till Leamons skisstävling som går ut i dag (bättre sent än aldrig). Jag gjorde mig en idébok där jag ska skriva ner alla idéer jag kommer på (har en tendens att glömma bort dem om jag inte skriver ner dem.)

Jag har gjort boken med min BIA och klätt in två bitar av kartong med cardstock. Sidorna inuti är också cardstock.

Band, pearlmaker och en liten blomma. På baksidan har jag fäst fast en liten bit kardborreband för att kunna stänga boken.

Texten är små klisteralfabet och blomman är i filt.

Ha en fortsatt skön kväll och ta hand om dig!

***Kram EmmJa***

onsdag 12 augusti 2009

Ännu en groda...

God morgon! Nu är jag tillbaka på jobbet och redan inne i vardagen igen...det går fort! Har inte hunnit scrappa någonting de senatse dagarna, men i kväll ska det bli ändring på det...längtar redan :). För övrigt var jag och fikade på stan med en god vän i går eftermiddag...jättemysigt! Vi var på ett nyöppnat litet café här i Växjö som heter Millas, och jag kan verkligen rekomendera det!

I dag tänkte jag visa ett kort som jag gjorde till en födelsedag för några veckor sedan. Det blev ytterligare ett med min groda från "Bildmålarna". Jag tycker den är jättebra att ha till kort som behöver gå lite fortare att göra (jag är inte alltid ute i så god tid tyvärr, måste bli bättre på det!).

Grodan är färglagd med Promarkers och några av blommoran har fått ett lager 3D-lack.

Jag har fäst fast grodan på 3D-kuddar.

Texten är stansad med min Cuttlebug med quickutz-alfabetet "Moonlight". Det har blivit ett av mina favorit alfabet, det passar så bra i storlek just när man gör kort.

Närbild på blomman.

Ha nu en fortsatt skön dag och ta väl hand om dig!

Tack för titten!

***Kram EmmJa***

söndag 9 augusti 2009

Sista dagen på semestern och en lo...

Ja, då var det söndag kväll och semestern är slut för denna gången. Känns väl sådär att gå tillbaka till jobbet ska jag ärligt säga, men jag tror att man kommer in i det ganska så fort. Känns ändå som vi har varit lediga längre än tre veckor, så det är ju skönt.

Idag har jag varit ute i skogen med mamma och plockat lite blåbär. Vi fick ihop ungefär 3 liter var, så det var bra. Det är så härligt att vara i skogen, bara synd att man får sällskap av myggen, men det får man ta :).

I dag tänkte jag visa en dubbel-lo jag gjorde i våras, men som bara har legat väntat på att bli fotad. Bilderna är från februari förra året, då vi tog en helg i Lübeck. Såhär blev den:

Texten som står på Holstentor översatte jag till svenska och skrev i guld. Den är utstansad i min Cuttlebug med "Moonlight"- alfabetet från Quickutz.


På andra sidan av lo:n använde jag mig av vattenfallsteknik, där jag skrev lite journaling. När man drar i den lilla tyllbiten vecklar "vattenfallet" ut sig och man kan läsa vad som står.


Det var allt för i dag. Nu är det snart sängdags för mig, men först lite mys i soffan!
Ha en fortsatt skön kväll och ta hand om dig!

***Kram EmmJa***

PS. Det är alltid lika roligt att läsa kommentarer, så lägg gärna en innan du springer vidare :).

fredag 7 augusti 2009

Promarkerförvaring

God morgon! Tyvärr hann jag inte fota min nya Promarkerförvaring i går, så det kommer nu i stället :). Såhär blev den och jag är supernöjd!!!

Vi köpte två lister som var 1 meter var och delade dem så de blev 45 cm långa. Därefter målade jag dem vita. För att sätta fast pennorna köpte vi spikklammrar på Clas Ohlson som Robban spikade fast på listerna. Det fick plats 17 stycken på varje list.

Pennorna får jag skjuta in och ut när jag ska använda dem, och det går super. Nu ser jag alla mina pennor och jag förvarar dem liggande, vilket jag tycker känns bäst.

Närbild på spikklamrarna. I ena änden av varje list skruvade Robban fast en liten krok så jag kan hänga upp pennorna när jag inte använder dem. Visst blev det bra?!

Nu är det frukost dags för oss. Idag blir det nog en sväng till badplatsen för det är underbart väder i Växjö i dag! Bäst att passa på innan semestern är slut :)

Ha det bra och ta hand om dig!

***Kram EmmJa***

onsdag 5 augusti 2009

Hemma igen...

Nu är vi hemma igen. Har varit hemma sedan i lördags kväll, men jag har haft så mycket att fixa med så jag har inte hunnit uppdatera här :(.

Resan blev kortare än vad vi hade planerat men vi är mer än nöjda i alla fall. Ärligt talat så är det ganska skönt att vara hemma sista veckan innan verkligheten börjar igen, det finns ju alltid saker att dona med hemma eller hur? Idag har Robban varit snäll och fixat ett nytt ställ för mina Promarkers (bild kommer i morgon) eftersom de verkar ha växt i antal av någon konstig anledning ;). Jag är supernöjd!!!

Tänkte lägga upp ytterligare ett grattiskort jag gjorde för ett tag sedan. Såhär blev det:

Grodan (som har blivit en av mina favoritstämplar och dyker upp tätt som oftast just nu) kommer från Bildmålarna och är färglagd med Promarkers. Några av grodans blommor har fått lite 3D-lack och i hörnen har jag duttat lite pearlmaker.

Texten är utstansad i min Cuttlebug med quickutz-alfabetet "Moonlight" och har fått ett lager 3D-lack för mer effekt.

En vit blomma som jag har färglagt med Promarkers för att få samma färg som på grodans blommor.

Nu blir det mys i soffan och i morgon blir det mer pyssel :)
Ha en fortsatt skön kväll och ta hand om dig!

***Kram EmmJa***