onsdag 8 juli 2009

Veckomeny

Lugnet har vekligen börjat lägga sig på jobbet nu..det märks att många har gått på semester och värre kommer det att bli nästa vecka! Jag jobbar nästa vecka också, sen blir det tre veckor att bara njuta...ska bli såå skönt.

Tänkte passa på att visa mitt försök att få bättre ordning på maten hemma. Jag hittade idén på en blogg jag var inne på för ett tag sedan (kommer tyvärr inte ihåg vilken), så jag tänkte att detta kanske kan lösa vårat problem också. Jag tycker det är roligt att laga mat, men inte när man kommer hem varje dag efter jobbet, hungrig och på lagom surt humör, och det första man behöver fråga sig är: "vad ska vi äta i dag?". Det slutar för det mesta med att det man är sugen på inte finns hemhandlat, och det får bli en halvdan lösning som vid det laget är ganska så uttjatad (för det är ju inte första gången det blir en sådan lösning). Därför bestämde jag mig för att göra en veckomeny som nu pryder sin plats på kylskåpsdörren. Såhär blev den:

Jag har använt mig av ett ett grönt cardstock som bas, och sedan ett ljusare grönt papper med ett randigt ovanpå. Färgerna är de samma som jag har använt på min receptpärm som jag visade här i bloggen för ett tag sedan.

För att fästa menyn (som jag skriver ut på ett vanligt skrivarpapper varje vecka) använde jag en lite klämma som jag hade i mina gömmor. De små blommorna köpte jag på Göteborgsmässan förra hösten.


Längst ner i hörnet satte jag några större blommor (även dessa är samma som på receptpärmen). Jag embossade nederkanten i min CB och duttade lite pearlmaker i varje blomma. Jag hoppas att detta kommer att lösa vårt problem, man behöver bara sätta sig ner och fundera ut en matsedel för följande vecka.

Ha en underbar dag och ta hand om dig! Lämna gärna ett avrtyck innan du rusar vidare, det är alltid lika roligt att läsa vad ni tycker :)


***Kram EmmJa***

3 kommentarer:

monica sa...

Snyggt!!! Allt du gör känns så välarbetat o genomtänkt in i minsta detalj =)
Ha det gott!

Lisa sa...

Snygg veckomeny!
Kul och fint att ha på kylskåpet :o)

Kramar Lisa!

Sofia Eriksson sa...

Tack för titten inne hos mig! :) Här inne fanns massor av fint att titta på! Fick direkt en idé när jag såg din veckomeny! Jag behöver nämligen börja skriva listor på saker jag ska göra (har haft kalendern i huvudet innan, men det funkar tydligen inte längre)! Perfekt upplägg ju!!! Tack för inspirationen!
Kram, Sofia